Protegeix la teva empresa i assegura el seu futur! Un cas real de suplantació d’identitat

Protegeix la teva empresa i assegura el seu futur! Un cas real de suplantació d’identitat

Avui dia, veiem com a gegants empresarials del territori espanyol, com Iberdrola, Telefónica i fins i tot grans bancs, han estat víctimes de ciberatacs. Tot i comptar amb avançades solucions de protecció, aquestes companyies no van poder evitar ser atacades. Aquest fet subratlla una realitat ineludible: ens hem de protegir més i millor. Si les empreses més grans del panorama espanyol són atacades, què ens pot passar a la resta?

Recentment, ens va contactar molt alarmat, el responsable d’una empresa: un dels seus clients havia rebut una factura aparentment legítima, però amb el número de compte bancari canviat. El problema? La factura provenia de domini gairebé idèntic al seu, però fals. Els suplantadors havien interceptat els seus correus i replicat les factures amb dades alterades, llestes per rebre pagaments fraudulents.

Vam actuar immediatament, reunint-nos amb el seu equip informàtic per investigar i localitzar el focus. Vam descobrir una cosa inquietant: els atacants havien redirigit els correus des del seu servidor, cosa que els permetia interceptar, llegir i manipular la informació abans de reenviar-la als destinataris finals. Amb aquesta estratègia, els atacants podien rebre els pagaments dels clients sense aixecar sospites.

Veient això, vam llançar una auditoria sobre el seu domini públic i vam veure que alguns dels seus correus apareixien en bases de dades que havien estat exposades a la dark web, per la qual cosa es va recomanar canviar tots els passwords d’aquests emails una vegada esborrat el redireccionament trobat. Per altres, moltes de les credencials les guardaven sense encriptar de manera que en cas de qualsevol infecció sobre un dispositiu podrien arribar a filtrar les contrasenyes dels seus serveis més sensibles.

Per verificar que no tenien cap software maliciós corrent a la seva xarxa local vam instal·lar els endpoints de Sophos amb el servei 24×7 de MDR, per tal d’escanejar, auditar i deixar protegida tota la seva infraestructura, ja que amb un Antivirus bàsic com els que utilitzaven no és suficient per detectar processos maliciosos d’aquest calibre.

T’has preguntat si la teva empresa està realment protegida? Cada dia, els ciberdelinqüents perfeccionen les tècniques. No esperis a ser la propera víctima. La ciberseguretat no és només una necessitat, és una inversió crucial per a la continuïtat i la tranquil·litat de la teva empresa.

El nostre compromís és simple: protegir el teu negoci com si fos el nostre. Oferim solucions de ciberseguretat personalitzades i robustes, dissenyades per salvaguardar els teus actius i mantenir la confiança dels teus clients. Actua ara, protegeix el teu futur. Contacta’ns avui mateix i descobreix com et podem ajudar a blindar la teva empresa contra les amenaces cibernètiques. Amb la nostra experiència i dedicació, et brindem la tranquil·litat que necessites per centrar-te en allò que realment importa: fer créixer el teu negoci.

No deixis la teva seguretat a l’atzar. ¡Assegura la teva empresa avui i dorm tranquil demà!

 

☎️ 900 802 888  info@innubo.com